Luomuttajat

Luomuttajat on mielenkiintoinen termi tai sana. Seuraavassa vähän pohdintaa sekä asiaa tuon sanan ja termin takaa. Mieti samalla myös mitä luomuttaja sinulle merkitsee ja osaatko erotella esimerkiksi luomuttajan ja kasvissyöjän. Yllättävän moni yhdistää nämä kaksi täysin toisistaan eroavaa asiaa yhdeksi ja samaksi.

Mistä se sitten johtuu, että luomuttajista ajatellaan helposti, että kyseessä on kasvissyöjiä. Ehkä monelle kaikkea mahdollista normaalisti syövälle ajatus luomuruoasta kääntyy automaattisesti johonkin pientilojen kasvimaille.

Kasvissyöjä

Luomuttaja tulee tietyllä tapaa sanasta luomu, joka sitten taas tarkoittaa luonnonmukaista. Tästä johtuen varmasti moni ajattelee luonnonmukaisen olevan automaattisesti kasviksia sekä vihanneksia. Todellisuudessa luomuttaja voi syödä ihan mitä tahansa kunhan se on luonnonmukaisesti valmistettua. Kasvissyöjät sitten taas syö ainoastaan kasviperäisiä tuotteita, eli siinä on iso ero näiden kahden asian välillä.

Vegaani

Moni saattaa myös sotkea ja ajatella luomuttajat sekä vegaanit samaan ryhmään. Tässäkin pätee pitkälti samat syyt kuin edellisessä vertauksessa. Harva edes tietää ihan tarkkaan mitä sanan vegaani taakse todellisuudessa kätkeytyy. Moni ajattelee vegaaneidenkin olevan vain yksinkertaisesti kasvissyöjiä. Tämä onkin varmasti syy miksi moni ajattelee myös luomuttajien olevan vegaaneita.

Luomuttajat

Muista kuitenkin, että luomuttaja voi tottakai olla myös kasvissyöjä tai vaikka esimerkiksi vegaani. Nämä ei tietenkaan sulje toisiaan pois automaattisesti, eli voit kuulua useampaan ryhmään. Kaikki riippuu ihan omista ajatusmalleista sekä siitä mitä olet tottunut sekä haluat syödä.

Luomuttajat on siis yksinkertaiduudessaan henkilöitä, jotka syö luonnomukaisia eli luomuruokia. Luomuttaja voi kuitenkin olla myös esimerkiksi vegaani tai kasvissyöjä se kannattaa muistaa.